Skip to content

За Факултетот
| Испечати |

СООПШТЕНИЕ

ПРВ АКАДЕМСКИ ЧАС УЧЕБНА 2020/2021  

Се известуваат сите студенти кои се запишани на Факултетот за земјоделски науки и храна - Скопје во прва година во академската 2020/2021 година дека ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС ќе се одржи на 05.10.2020 година (понеделник) со почеток во 11:00 часот пред влезот на Факултетот.

На студентите ќе им се обрати Деканот на Факултетот, Проф.д-р Вјекослав Танасковиќ во присутство на вработените на ФЗНХ. 

Доделувањето на индексите ќе се изврши во амфитеатар 30 и амфитеатар 40 по претходно објавен распоред - список на студентите (на влезот на Факултетот).    

ОД ДЕКАНАТОТ НА ФЗНХ
1_-_copy.jpg
dekan_slika.jpgПочитувани идни студенти
Вистинскиот избор на Факултет и стекнувањето на диплома е една од најбитните одлуки во животот. Не постои ниту една поисплатлива и посигурна инвестиција од вложување во вашето знаење. Постојат голем број професии кои се нудат и меѓу кои вие треба да се одлучите.

Доколку некоја од причините зошто да станете агроном, односно дипломиран земјоделски инженер го побуди интересот кај вас, тогаш ви предлагаме да се запишете на Факултетот за земјоделски науки и
храна во состав на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје.Конкурс- I Циклус 2020/21
elektronski-upisi-1-strana_small.jpgelektronski-upisi-strana-2_small.jpg
 


ВИДЕО: Пример упатство за пополнување на online пријава за запишување напрв циклус-додипломски студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" воСкопје во учебната 2019/2020 година.
НАПОМЕНА: Иако на видео записот е прикажана постапката за упис на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, таа е иста за сите факултети на УКИМ, со тоа што најпрво се избира соодветниот факултет.


Kандидатите ќе треба да ги испратат своите документи на e-mail адресата: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете


Пријавување на испити-ЈУНСКА СЕСИЈА 2020

СООПШТЕНИЕ

СЕ ИНФОРМИРААТ СИТЕ СТУДЕНТИ НА  ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ, ДЕКА ЕЛЕКТРОНСКОТО ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИТЕ ЗА РЕДОВНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА КОЈА ТРАЕ 
ОД 01.06.2020 ДО 17.07.2020 ЌЕ СЕ ВРШИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 22.05.2020 ЕТОК) ДО  29.05.2020 ГОДИНА (ПЕТОК)  

НА П О М Е Н А:     
СТУДЕНТИТЕ КОИ НЕМААТ ЕЛЕКТРОНСКИ ИНДЕКС, КАКО И СТУДЕНТИТЕ НА ВТОР И ТРЕТ ЦИКЛУС СТУДИИ, ДА СЕ ОБРАТАТ ЕЛЕКТРОНСКИ ДО ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА СТУДЕНТСКИ ПРАШАЊА НА СЛЕДНИВЕ АДРЕСИ Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете ; Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете , КАДЕ ЌЕ ГО НАВЕДАТ БРОЈОТ НА ИНДЕКС, ИСПИТОТ КОЈ ЌЕ СЕ ПОЛАГА И ПРЕДМЕТНИОТ ПРОФЕСОР.

НАЧИНОТ НА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ИСПИТНАТА СЕСИЈА (ЕЛЕКТРОНСКИ ИЛИ СО ФИЗИЧКО ПРИСУТСТВО) КАКО И СИТЕ ОСТАНАТИ ИНФОРМАЦИИ ВО ВРСКА СО ТЕРМИНИТЕ НА ИСПИТИ ЌЕ БИДАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЈАВЕНИ НА ВЕБ СТРАНАТА НА ФАКУЛТЕТОТ http://www.fznh.ukim.edu.mk И ВО I KNOW СИСТЕМОТ.          

ОД ДЕКАНАТОТ НА ФЗНХ

14.05.2020 Онлајн: Прва онлајн одбрана на дипломски труд на ФЗНХ, ментор: Проф. д-р Душица Санта


29.04.2020 Онлајн: Предавање на Новосибирски државен земјоделски универзитет пред постдипломци и докторанти на Новосибирскиот државен земјоделски универзитет, оддржано од Проф. д-р Зоран T. Поповски, Повеќе информации на линкот: https://nsau.edu.ru/news/74601.html
Соопштение за странкиИзвестување за запирање на наставниот процес

Врз основа на заклучоците на Комисијата за заразни болести на Министерството за здравство, утврдени на седницата одржана на 10.3.2020 година, како и врз основа на Одлуката на Владата на РСМ, а со цел да се заштити здравјето на студентите и вработените и да се заострат мерките и активностите за превенција од ширење на корона вирусот, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ го запира одвивањето на наставниот процес во текот на наредните 14 дена.

Повеќе информации во pdf соопштението.
СООПШТЕНИЕ

Се известуваат сите студенти на ФЗНХ дека согласно заклучоците донесени на состанокот на Комисијата за заразни болести при Министерството за здравство во врска со состојбата на COVID-19,  и Одлуката на Владата на РСМ,  дека од 11.3.2020 год. (среда) на факултетот нема да се одржува настава (предавања, вежби, консултации), а се одложуваат и термините за испит, јавна одбрана на дипломски, магистерски и докторски работи во период од 14 дена.                              

Од деканатот на ФЗНХ
 

upisi2018web.jpgpriznanie2016.jpg
 

Choose Your Language/Избери јазик

Промотивно видео

Акредитации

Акредитации

Сертификат за акредитација MKC EN ISO/IEC 17025:2006

СЕРТИФИКАТ ЗА АКРЕДИТАЦИЈА БР. ЛТ-о5о, за исполнетост на стандард MKC EN ISO/IEC 17025:2006

pdf Сертификат за акредитација 2018

pdf Прилог кон сертификатот lt-050-2018
Имаме 1 гости(н) на оваа страница

Анкета

Што мислите за новата страна
 

Контакт и локација

Контакт и локација

100 год. Академик Филиповски

  • Филиповски
  • Филиповски
  • Филиповски
  • Филиповски
  • Филиповски
  • Филиповски

Еразмус

Информатори за студиски програми


За сите идни студенти!!! повеќе информации за наставни програми:

JAFES

jafes_baner.pngopitnopole.png

Корисни линкови

     
   
ukim_logo.gif
 
zemjodeslkiinstitut.jpg
 
studentski_parlament.png
 
app_logo.png
 
zaem_banner.jpg
 
  Адреса
Факултет за земјоделски науки и храна
ул. „16-та Македонска Бригада“ бр.3
П. фах 297
1000 Скопје
УНИВЕРЗИТЕТ „Св. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ УКИМ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ИНСТИТУТ-СКОПЈЕ СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ AGRICULTURAL POLICY PLUS - APP ЗАЕМ Тел: +389 2 3255100
Факс +389 2 3134310
Интернет адреса: www.fznh.ukim.edu.mk
E-пошта:               contact@fznh.ukim.edu.mk
    СТУДЕНТСКИ ПРАВОБРАНИТЕЛ      
 ЦИПОЗ